Välkommen

Den här bloggen handlar om mig och min familj. Jag kommer skriva om allt från jobb och dagis till inredning, trädgård, matlagning och bakning samt pyssel av olika slag t ex scrapbooking.
Hoppas att just Du hittar något spännande att läsa om.

lördag, januari 17, 2009

Reafynd!

Dagens inlägg börjar med en liten uppdatering med bilder som jag lovat er i tidigare inlägg. Först ut är tjejerna som är helt fascinerade av sina nya iTeddy`s. Visst är de söta i sina "tårtmössor" från Ikea.

Sen kommer bilder på Ellens hemska vattkoppor. Alice kom lindrigt undan i jämförelse. Usch vad det kliade och vi led verkligen med dem men nu är det över. Båda barnen mår bra igen och på måndag blir det dagis. Nu ska bara alla sår läka färdigt och skorporna trilla av.

Ellen


Alice

Det var meningen att vi skulle åkt och lekt och fikat hos ett par vänner idag men eftersom Alice så sent som igår hade en massa feber fick vi ställa in det. Tråkigt!

Istället kom min mamma upp en sväng och hälsade på. Hon och jag åkte ner på stan och gick i affärer hela dagen. Superkul och det hela slutade med att vi hade varit i en massa affärer både inne i stan och ute på Tornby och dessutom hunnit med ett beök på Unnerstad gård.
Blev dock besviken på Unnerstad idag. Det var alldeles tomt och urplockat. Antar att vårnyheterna är påväg och att vi hamnade lite mitt emellan jul och vår så att säga. Får väl åka tillbaka om ett par veckor eller nåt och hoppas på mer välfylld butik igen.

För en gångs skull handlade vi faktiskt en hel del idag. Gjorde en massa fynd på rean så det gick faktiskt inte åt så mycket pengar. Det som fanns i mina påsar var bland annat en liten vas att ha små söta barnplockade vårblommor i, 6 ljushållare till julgransljus att sätta i till exempel blomsterarrangemang, två krokar till barnen att hänga handduk på eller kanske jackan, gul filt att göra kycklingpyssel av till påsk, servetter, hårsnoddar till barnen, ett spel som Alice ska få i födelsedagspresent (70 % rea), förvaringsboxar till barnens expedithyllor, två plåtburkar med julmotiv som jag ska ha knäck i och så detta......

.......TYG!!!!

I väntan på symaskinsköp får jag fynda en massa fina tyger på rea! Som ni ser blev det lite blandad kompott. Det röda tyget är en stuvbit bomullstyg (Hanna) som fyndades för 45 kr, det grå (Freja) är också en stuv med lite linnestruktur för 30 kr. Föll direkt för det röda bomullstyget med de vita kaninerna på. När jag sen fick se priset var saken biff. Det blev 4 m av tyget som heter Stampe och kostade 25 kr/m! Alla tre tygerna finns på Åhlens.
Det svart/grå/beige-mönstrade tyget hittade vi på Ohlsons och för 2 m fick vi betala 99kr. Jag är mycket nöjd och smider redan planer för vad det ska bli av dessa fynd.



Eftersom jag inte har någon symaskin ännu kan jag ju alltså inte tillverka något heller. Men samla ideér och mönster kan jag. En sak som jag sett i olika sybloggar är brödkorgar av olika slag och storlekar. Jag har alltid tyckt att Steltons orginal är jätteläckert men kanske en smula tråkigt och framför allt väldigt dyrt så detta är något som jag kommer ge mig på att sy i framtiden.
Idag när vi var på Åhlens och botaniserade bland tygerna tog vi även en sväng bland inredningsgrejerna och sprang på en reahylla även där. Gissa vad jag hittade då?
Jo detta.......



Ja skorporna låg förstås inte där i hyllan, de har jag lagt dit sen men den lilla Steltonbrödkorgen låg där tillsammans med sin kompis. Det var halva reapriset vilket innebar att för de två korgarna som normalt kostar 199 kr fick vi betala..... och håll i er nu...... 49,50 kr!
Mamma tog en och så fick jag en. Perfekt! Nu har jag en egen fin brödkorg och så har jag ett orginal att titta på och härma när jag sen ska sy en massa egna. ;-) Perfekt!

Idag hade det kommit en kille och lämnat av en Aftonbladet med bilaga alldeles gratis här hemma. Tydligen ska han gå runt och sälja den varje söndag här i området så det var lite reklam för det idag.
I Hemma-bilagan fanns det en artikel om kladdkakor. Gott! Jag älskar kladdkaka! Det var en massa recept i artikeln och så fanns det även en länk till en sajt som bara måste vara helt underbar. Har inte besökt den ännu men ska göra det så fort det här inlägget postats. Adressen till sidan är http://www.kladdkakan.se/

Måste ju också fråga vad ni tycker om min nya signatur? Är så nöjd med mig själv att jag lyckades få in den på rätt ställe. Jag börjar faktiskt tycka att det där med html är riktigt roligt och även om det är massor jag inte fattar ett smack av så börjar jag nog förstå lite grann i alla fall och det är häftigt.
Hoppas ni ursäktar den hemska layouten ett tag till. Jag provar mig fram och det tar tid. Att försöka sig på nya saker och att lära sig under tiden är för mig just nu halva nöjet. Att bara klämma upp en färdig mall och sen sitta nöjd känns lite för enkelt och tråkigt just nu. Måste ju få utlopp för lite av min kreativitet på något sätt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för igår! Superroligt, det måste vi snart göra om. Va fina bilderna blev på våra fynd. Snygg signatur.

Anonym sa...

Mycket snygg signatur! Kul att höra om din reashopping. Kram på er!

Cantina sa...

Oj, vilket långt och härligt inlägg!!
För det första: Skönt att Ellen är bra igen. Efter att ha tittat på bilderna måste jag säga att Alive kom otroligt lindrigt undan. Elin har nog något mellanting med tyngdpunkt åt Ellens kaliber...
För det andra: Härligt med tur på stan med mamma. Och vad mycket ni hittade! Kanintyget är jag redan på väg ner på stan för att köpa (om du har lämnat någon meter eller två åt mig vill säga!). här ligt med brödkorgen.
För det tredje: Gillar inte alls din blogg just nu ;-) Men jag vet ju att den kommer att bli kalasfin när den väl är genomarbetad. Det blir den ju alltid! Det jag stör mig allra mest på är de röda kanterna som ligger alldeles för nära texten :-D. Signaturen är dock väldigt fin och jag behöver nog en kurs av dig snart igen!
För det fjärde: Säg åt din mamma att lämna en kommentar i min VickeVire-blogg också om hon någon gång är där och tittar. Vore kul! (och så kanske man skulle kunna få en länk till den från din blogg?)

KRAM!

Anonym sa...

Oj oj oj där snackar vi vattenkoppor. Isac har sluppit dem...än...

Anonym sa...

Hejsan

Vet att jag är lite sen. Men jag måste bara berätta vad Bree sa när hon såg bilderna på Ellen. Då sa hon
stackars Ellen!
Hoppas ni mår bättre och att det är Me&I party imorgon, är det sju?
Helene