Välkommen

Den här bloggen handlar om mig och min familj. Jag kommer skriva om allt från jobb och dagis till inredning, trädgård, matlagning och bakning samt pyssel av olika slag t ex scrapbooking.
Hoppas att just Du hittar något spännande att läsa om.

tisdag, december 16, 2008

Öronrör!

Usch det blev en jobbig natt till. Är lite seg nu kan man väl säga, men, men det går. Precis som alltid. Man klarar det för man är ju tvungen. Bara att rycka upp sig.

Tog det lugnt på förmiddagen och sen efter lunch åkte Alice och jag in till stan för att träffa öronspecialisten. Det besöket gick fort men gav rejält med resultat. Han började med att fråga mig lite om hur många öroninflammationer Alice har haft och hur det har sett ut med vätskeansamlingarna sedan den första. Han undrade också om vi tycker hon hör dåligt och hur hennes tal har utvecklats.
När jag hade svarat snällt ville han titta i Alice öron. Det tog väl ca 2,5 sekund per öra. Han konstaterade direkt att trumhinnan buktade rejält och att hon hade mycket vätska i båda öronen. Resultatet blev alltså en remiss till Norrköping för insättning av rör i BÅDA öronen.

Känns skönt att någon äntligen tar detta på allvar och att hon ska få hjälp. Det känns också skönt att vi faktiskt haft rätt i våra misstankar som hela tiden blivit avfärdade och bortviftade på vårdcentralen. Samtidigt känns det ju förskräckligt att det behövt ta så lång tid. Varför stod vi inte på oss mer tidigare?
Ja man kan ju inte hålla på och straffa sig själv för sånt man kunde ha gjort utan nu får vi se framåt mot nya tider med förhoppningsvis både bättre hörsel, tydligare tal, mindre skrik och frustration, lägre ljudvolym och en gladare unge som hänger med i lek och samtal lite bättre.
Det är lite väntetid men förhoppningsvis blir det insättning om ca 3 månader. Våren kommer med stora förväntningar!

När vi hade varit hos doktorn passade vi på att få lite ensamtid, Alice och jag. Vi gick i leksaksaffärer och så fikade vi så klart! Chokladboll är ett måste när man roar sig enligt Alice.

Dagens kalenderpresent och aktivitet blev en vinterpysslepåse från Bamse. I den fanns det allt möjligt roligt. Kortlek, bakformar, ett spel med små pjäser, ett fleecepannband, en serietidning, en vinterbok, en åretruntkalender, 4 pins och en bok om rymden att göra själv. Jättekul att pilla och pyssla med tyckte Alice. Ellen tyckte också det var jättekul även om hon inte kunde göra så mycket själv. Pannbandet blev direkt en klar favorit!

1 kommentar:

Cantina sa...

Åh, vad skönt att höra att Alice ÄNTLIGEN ska få rör! Nu håller vi tummarna för att väntetiden blir kort!
Och ni ska INTE känna att ni har gjort för lite i frågan. Ni har frågat på VC vid ett flertal tillfällen och ni är lekmän och de är proffs i detta. Alltså ligger felet hos dem. Inte er!! Det GÅR inte att klandra sig själv i detta läge!
Mysigt med egentid med Alice också! Och chokladboll!!!