Välkommen

Den här bloggen handlar om mig och min familj. Jag kommer skriva om allt från jobb och dagis till inredning, trädgård, matlagning och bakning samt pyssel av olika slag t ex scrapbooking.
Hoppas att just Du hittar något spännande att läsa om.

söndag, februari 08, 2009

Barnkalas!

Partaj hela dagen. Japp så har vi haft det idag.

Lilla Ellen blir ju stora damen och 2 år nästa söndag så idag var det dags för barnkalas! Vi hade bjudit in tre av våra kompisfamiljer och med två barn i varje familj räckte det gott och väl för att höja ljudvolymen rejält. :-D
Tyvärr fick familjen S stanna hemma då lilla Clara fick en lätt hjärnskakning igår och inte mådde speciellt bra. Alice och jag gjorde därför iordning ett litet fat med bullar och kakor och tog med oss det och två fiskdammspåsar och gick och hälsade på sjuklingen och hennes familj. Kan inte de komma till kalaset får väl åtminstone en liten del av kalaset komma till dem! Hoppas det smakade! Krya på dig lilla gumman så får ni komma på kalas här en annan dag istället!

Både Alice och Ellen blev så glada över att få några att leka med så de bara skrek rakt ut när de första gästerna Elvira och Vilmer med föräldrar kom.
Ellen tyckte alla var så snälla som gav henne paket så när Elin och Arvid kom blev hon så exalterad att hon helt missade en lite förvånad Arvid som blev ensam kvar med sin present i famnen som han inte hann överlämna innan Ellen redan sprungit iväg igen. Presenten fick så småningom överlämnas och Ellen öppnade så duktigt. Oj vilken lycka! En alldeles egen liten brödrost med tillhörande bröd som flyger upp med ett *pling*, en kaffebryggare som man faktiskt kan fylla med vatten som rinner ner i kannan och en kamera där man kan fota både med och utan blixt och titta på 12 olika djurmotiv. Finns en storasyster som nog gärna kommer vilja låna alla sakerna framöver men det är jag inte alls så säker på att lillasyster tänker tillåta.

Förutom presentöppning hann vi med att fika bulle, kaka och så klart tårta. Barnen lekte en massa roliga lekar och alla ballonger var populära som vanligt. Efter lite fiskdamm (hade köpt billiga kikare på rea på Toys ´r us eftersom de flesta inte äter godis och sånt än) åt vi middag tillsammans allihop. Korv med bröd till de som ville ha och tacopaj och grönsallad till övriga. Tror ni kan gissa vilka som åt vad. ;-)
Sen var det kramkalas och alla åkte hem. Alla barnen var riktigt trötta och här somnade Ellen innan huvudet ens nått kudden tror jag. Alice däremot höll låda tills klockan var 20.30 och var alldeles för uppspelt för att sova. Gick dock bra efter lite småprat och mys med mamma en stund. Tror det blir en ganska jobbig dag imorgon med trötta barn eftersom vi ska upp redan vid 06.00. Vi har ju vant oss vid sovmorgnar nu så det blir en stor omställning med jobb och dagis och vardag igen.

Uppdaterar detta inlägg med bilder så fort Magnus behagar hjälpa mig med överföringen från kameran. Skit med trasig usb-port, bläää.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tacopaj, det lät gott!! :)
Vilket trevligt kalas ni haft.
Vi kommer o hälsar på er på tisdag, ha de gott så länge!
/Johan R

Cantina sa...

Tack för igår!