Välkommen

Den här bloggen handlar om mig och min familj. Jag kommer skriva om allt från jobb och dagis till inredning, trädgård, matlagning och bakning samt pyssel av olika slag t ex scrapbooking.
Hoppas att just Du hittar något spännande att läsa om.

fredag, november 07, 2008

Hostig liten Ellen och femårskalas

Nu är det Ellens tur att vara lite krasslig. Hon har en hemsk hosta som sitter långt ner i bröstet och det är slemmigt och tungandat.
Hon hade varit gnällig på dagis igår och inte riktigt orkat med dagen så idag fick Magnus vara hemma och vabba. Tur det för natten till idag var hemsk.
Ellen somnade som vanligt vid 19 men vaknade sen redan strax före 20 av hostan. Det gjorde nog ont och hon grät och var jätteledsen. Vi fick springa in och ut hos henne varannan minut ungefär och hon kunde verkligen inte slappna av och komma till ro trots att hon var jättetrött. Vid 21 gick Magnus och la sig med henne i vår säng och en stund senare följde jag efter. Då blev hon lite lugnare och kunde somna till korta stunder men vi har vaknat många gånger inatt eftersom hon gråtit i princip varje gång hon hostat.
MAgnus ringde vårdcentralen imorse och de fick en tid. Väl där visade det sig att det i alla fall inte är några bakterier utan antagligen ett helt vanligt förkylningsvirus. Bara att stå ut med andra ord. Vi fick Mollipect utskrivet mot hostan så vi hoppas och tror att vi alla ska få sova lite bättre i natt.

Trots förkylning och hosta var vi iväg på kalas i eftermiddags. Det är barnens kusin Pontus som fyller fem år idag! Grattis och hurra!
Det blev både tårta och korv med bröd, skönsång, paketöppning, lek och en massa prat så ett lyckat kalas för alla kan man väl summera det som.

Nu ska jag slöa en stund i soffan och ladda inför morgondagens jobbpass. Usch har ingen lust alls att jobba men, men jag får se fram emot att vara ledig nästa helg istället!

1 kommentar:

Cantina sa...

Krya på dig lilla Ellen-gumman!
Skickar över lite ork och energi för att du ska orka jobba i helgen!