Välkommen

Den här bloggen handlar om mig och min familj. Jag kommer skriva om allt från jobb och dagis till inredning, trädgård, matlagning och bakning samt pyssel av olika slag t ex scrapbooking.
Hoppas att just Du hittar något spännande att läsa om.

onsdag, september 24, 2008

Skolmjölkens dag och tillbaka till ALV

Satt och funderade lite på vad dagens blogginlägg skulle handla om förutom då förstås en upplysning om att det just idag är "Skolmjölkens dag"! Ni dricker väl er rekommenderade halvliter varje dag? ;-)

Vissa dagar händer det ju inte så mycket och då får man helt enkelt hitta på något att skriva om eller visa upp något gammalt. Ikväll slog det mig att jag faktiskt för länge sen lovat er bilder från vår semester som jag fortfarande inte visat. Bättre sent än aldrig brukar man ju säga så här kommer det en liten återblick på vårt besök i Astrid Lindgrens Värld den 23 augusti.


Ber om ursäkt för den bitvis urdåliga fotokvalitén. Kameran är inte vad den borde vara längre...







Mina söta små tjejer. Den ena superkoncentrerad under dockteatern och den andra med spring i benen och den älskade ballongen hon fick.





Vimmerby rådhus i miniatyr i "Lilla vimmerby"


Tittut i Bullerbyn



Dockteater med Karlsson på taket som jagade spöken.


"Sicken blås" en sångföreställning med Emil och hans vänner.



"Kom an, kom an pirater!" En musikföreställning med Pippi Långstrump.



Det fanns en hel del att roa sig med. Bland annat denna snurrkarusell och så en väldig massa olika rutschkanor hemma hos Karlsson på taket.


Alltihop började ju med att vi fick två fribiljetter av ett par kompisar som hade fler än de kunde utnyttja. Att vi sen köpte en biljett till Alice för en billig peng på parkeringen var ju en bonus. :-D


Natten till lördagen var orolig och båda barnen sov dåligt vilket gjorde att vi var allt annat än pigga på morgonen. Men så blir det ibland och viljan att ha roligt övervinner mycket så det var bara att bita ihop. Tyvärr visade det sig att Alice fick rejält med feber under eftermiddagen så det var ju inte så konstigt att humöret inte var det bästa.


Det fanns mycket att titta på och leka med i parken. Det barnen tyckte var mest spännande var dock de olika teaterföreställningar man kunde se. Roligt för såväl barn som vuxna. Tror de olika miniatyrvärldarna kommer bli ännu roligare om något eller ett par år när de känner till sagorna lite bättre och de är stora nog att springa omkring lite mer fritt utan mamma och pappa som bromskloss.


Trots sjukdom, lite sömn och ett tråkigt regnande under eftermiddagen hade vi alla roligt och vi gör gärna om det nästa år. Tack familjen S för att ni bjöd med oss!

1 kommentar:

Cantina sa...

Tack själva för sällskapet :-)