Välkommen

Den här bloggen handlar om mig och min familj. Jag kommer skriva om allt från jobb och dagis till inredning, trädgård, matlagning och bakning samt pyssel av olika slag t ex scrapbooking.
Hoppas att just Du hittar något spännande att läsa om.

söndag, juni 21, 2009

Midsommar

Min midsommar har varit alldeles underbar! Hoppas er har varit det också!

Vi började med att äta en rejäl helgfrukost med bland annat rostat bröd, juice och ägg. Efter lite förberedelser inför kvällen så åkte vi till C, K och Elin och Arvid för att äta sillunch och jordgubbar med glass. Mums! Det är verkligen så gott! Barnen lekte och hade jätteroligt. De hade längtat de också.

På eftermiddagen åkte vi ut till Sturefors och dansade kring midsommarstången. Det blev mycket skutt och hopp, både till "små grodorna" och "karusellen". Barnen tyckte det var så roligt att dansa så de nöjde sig inte med den sedvanliga dansen. Nej efteråt gav de sig upp på dansbanan och rockade loss till discomusiken. Tror vi får hitta en danskurs till stortösen till hösten. Hon blir helt salig när hon får dansa.
Inte en droppe regn kom det på hela tiden. Solen sken till och med. Inte varje år det händer direkt.

När vi blivit trötta av allt dansande åkte vi hem till oss och drog fram grillen. Det blev baconlindad fläskfilé som var fylld med vitlöksost, färskpotatispaj, en smarrig sallad, grillade majskolvar, sparris och champinjoner, bröd och fyra sorters såser - rödvin, bearnaise, tzatsiki och guacamole.
Till dessert hade jag gjort en egen glass med hallon, jordgubbar och persikor. Kunde blivit gott men den misslyckades. Blev stenhård och gick knappt att få i sig. Trist men gästerna var glada ändå så det gjorde inte så mycket.
När alla barnen kommit i säng, vilket tog sin lilla tid, satt vi vuxna uppe ytterligare några timmmar och småpratade, blandade drinkar och hade väldigt trevligt.


~~~


Idag har vi varit på kalas!
Emma fyllde 4 år i fredags, på självaste midsommarafton och hennes lillasyster Clara blev 2 år den 9 juni. Dubbelt upp alltså!
Med 14 barn och 14 vuxna, inomhus på grund av regnet som tyvärr var tvunget att komma, var det ett par ganska intensiva men oh så roliga timmar. Barnen lekte och kom bra överrens allihop. Vi fick korv med bröd och supersöta cupcakes och barnen fiskade fiskdamm! Såpbubblorna är redan förbrukade, russinen uppätna och pixieböckerna lästa så den fiskdammspåsen fick MVG av både Alice och Ellen!
Skoj hela tiden precis som kalas ska vara!

1 kommentar:

Malin sa...

Hej, låter som en mycket lyckad midsommar ni haft!