Välkommen

Den här bloggen handlar om mig och min familj. Jag kommer skriva om allt från jobb och dagis till inredning, trädgård, matlagning och bakning samt pyssel av olika slag t ex scrapbooking.
Hoppas att just Du hittar något spännande att läsa om.

söndag, november 29, 2009

Första advent

Åh vad jag älskar julen! All denna längtan och alla förberedelser och pyssel. Och inte har det blivit mindre roligt sen man fick barn, absolut tvärt om.

Idag på första advent har vi som tradition att gå på julmarknad i Gamla Linköping. Jättemysigt och lagom stort. Barnen orkar runt alltihop och eftersom det inte är någon trafik där törs man släppa dem lite lösa. Vi kom precis när det började och tur var väl det för oj vad mycket folk det blev lite senare. Det var smått trafikkaos när vi åkte därifrån strax efter lunch.

Alice, jag och Ellen myser vid elden på torget. Vi har precis träffat tomten!

Jag kunde ju inte hålla mig helt från shoppingen så en talgbollshållare i form av en domherre fick följa med hem liksom ett gäng med småtomtar, lucia och stjärngosse. Barnen fick varsin smällkaramell av Lionstomten som de sen fick öppna här hemma. Inuti fanns det varsin liten tomte som snabbt fann sina platser i köksfönstret!


Barnen fick (med liiite hjälp) tända varsitt ljus till förmån för BRIS och sätta i snöhögen. Vet inte om det var alla ljusen som brann eller om det var snön som var mest intressant..... En god gärning gjorde de i alla fall! Man ska tänka på dem som inte har det lika bra som en själv!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Lina

Hoppas du mår lite bättre. Ska vi inte ta och scrappa någon kväll? Det skulle vara kul tycker jag. Katrin kan ju komma också om hon vill.
Jays brorsa kommer hit över nyår men efter det skulle det vara jättekul.
kram Helene

Malin Bergstedt sa...

Första advent var lääänge sedan... ;-) Saknar inlägg här. Dags för fika snart? KRAM